Gluténmentes termékeink
Barbara gluténmentes lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
1000g
A lisztkeverékből könnyű és finom fánkot, lángost, vagy kenyeret készíthetünkgluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes
Összetevők: kukoricakeményitő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményitő, sűritő anyagok (xantán gumi, guar-gumi), emulgeálószer (zsirsavak mono-és digliceridjei), cukorréparost.
Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 1551 kJ/369 kcal
Fehérje: 1,3 g
Szénhidrát: 89,5 g
Zsir: 0,2 g
Recept:
Kefires lángos
Hozzávalók:
300 g Schär Mix B / Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
20 g friss Budafoki élesztő
1 tojás
1 doboz kefir
kevés tej
csipet cukor
só
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.) A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.