Gluténmentes termékeink
Barbara gluténmentes Kakaós perec
A termék súlya 180 gramm.
Összetevők: margarin (finomított növényi olajok és részlegesen hidrogénezett növényi zsírok, víz, emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei és szójalecitin, só (0,4%), tartósítószer: kálium-szorbát, savanyúságot szabályozó: citromsav, színezék: annatto, aroma), kukoricakeményítő, cukor, porcukor, burgonyapehely (burgonyapor, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit, étkezési sav: citromsav), rizsliszt, kakaó, tojás, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, vaníliás cukor (cukor, aroma: kristályvanillin), térfogatnövelő szer: E500
Minőségét megőrzi 6 hónapig
Energia és tápérték 100g termékben:
Energia tartalom (KJ/kcal): 1965/469
Fehérje (g): 3.9
Szénhidrát (g): 58.8
Zsír (g): 24.3
Recept:
csokiöntet:
3 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
11 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé (60%)
1.5 dl habtejszín
3 db tojássárgája
5 dkg cukrozatlan kakaópor
15 g rizsliszt
0.5 dl rum
- 8 dkg cukrot, a kakaóport, a lisztet, 0,5 dl hideg tejet és a tojások sárgáját egy habverővel simára keverjük.
- A darabokra tördelt csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az előbbiekhez keverjük.
- Közben a maradék 2,5 dl tejet felforraljuk a 3 dkg cukorral és a két csomag vaníliával, ezután egy habverő segítségével lassan adagolva a forrásban lévő tejhez adjuk, folyamatos keverés mellett.
- Egy kis ideig alacsony hőfokon tovább keverjük, de vigyázzunk, NE FORRALJUK fel, a tűzről levéve egy rövid ideig tovább keverjük. Hozzáadjuk a rumot.
- Majd adagokban belekeverjük az időközben kemény habbá vert tejszínt. A tejszínt könnyebb felverni, ha jól le van hűtve és a tál is, amiben felverjük. A tálat érdemes előtte mélyhűtőbe tenni, így biztos a siker.