Gluténmentes termékeink
Glutenix gluténmentes Fehér kenyér sütőkeverék 500g
500g Univerzális sütőkeverék galuskához, palacsintához, sós, édes süteményekhez.
Összetevők: gluténmentes búzakeményítő, cukor, stabilizátor (guar-gumi), térfogatnövelő (Na-bikarbonát), savanyúság-szabályozó (citromsav).
Energia és tápérték 100g termékben:
Energia tartalom (KJ/kcal): 1473/347
Fehérje (g): 0.7
Szénhidrát (g): 84.93
Zsír (g): 0.47
Recept:
TEPSIS RAFFAELO
Tészta:
6db tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg Glutenix Fehér kenyér lisztkeverék, 10 dkg kókuszreszelék, tetejére darabolt mandula.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot. A lisztet és kó-kuszreszeléket összekeverjük, majd hozzákeverjük óvatosan a kemény habot. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, tetejét megszórjuk mandulával és 170 °C fokra előmelegített sütõben 20 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni!
Krém: 6 db tojássárgája, 2 cs. vanília pudingpor (gluténmentes!), 6 dl tej, 6 ek. kókuszreszelék, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin.
A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és 10 dkg cukorral kikeverjük. A többi (5 dl) forrásban lévő tejhez öntjük és sűrűre főzzük, hűtjük. A margarint a maradék 10 dkg cukorral és a 6 ek. kókusz reszelékkel habosra keverjük. A kihûlt pudinggal összekeverjük. A krémet rásimítjuk a süti alapra, kókuszreszelékkel meghintjük a tetejét. Hûtőben dermesztjük!