Gluténmentes termékeink
Mester gluténmentes házi kenyérliszt
Valódi házi ropogós gluténmentes házi kenyér készítéséhez. A termék súlya 1000 gramm.
Összetevők: kukoricakeményítő, kölesliszt, térfogatnövelő anyag (E575, E500ii), stabilizátorok (E410, E412, E464), bambuszrost, oldható növényi rost, antioxidáns (aszkorbinsav).
Tápérték 100g termékben:
energia 1312kJ / 320kcal,
fehérje 0,6g,
szénhidrát 79,3g,
zsír 0,1g,
nátrium 390mg,
rost 7g.
Recept:
Hozzávalók:
240 gramm Mester Házi kenyérliszt
10 gramm tápiókakeményítő
1 csapott mokkáskanál útifűmaghéj
1 ek. burgonyapehely
1 teáskanál só
1 kk. cukor
20 gramm friss Budafoki élesztő
250 ml langyos víz
2 ek. olaj
A szóráshoz rizsliszt, a kenéshez kevés olaj
Az élesztőt a cukorral a langyos vízben felfuttattam, közben kimértem és összekevertem a szárazanyagot. Hozzáöntöttem az élesztős vizet és dagasztatni kezdtem a géppel. Ezután apránként hozzáadtam az olajat. Egy sütőpapíros jénaiba kanalaztam a kész, kidagasztott tésztát, a tetejét elsimítottam, olajos kanállal és keresztbe bevágtam. Leszórtam rizsliszttel, és 30 fokos sütőbe tettem 1 órára, mikor megkelt lekentem olajjal megint és 190 fokra előmelegítettem a sütőt. 40 perc alatt készült el.