vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
Naturbit gluténmentes burgonya pehely
850 Ft
250 gr
Összetevők: burgonya
Recept: szezámos csirke:
hozzávalók / 4 adag
A csirkéhez:
60 dkg csirkemell filé
2 dl joghurt (natúr)
1 fél lime-ból nyert limelé
3 ek szójaszósz (thai)
A panírhoz:
6 evőkanál liszt
3 db tojás
2 dkg burgonyapehely (6 púpozott evőkanál)
5 ek szezámmag
2 dl sör
só ízlés szerint
A burgonyasalátához:
1 kg burgonya (salátának való)
2 db tojássárgája
1 dl napraforgó olaj
1 fél citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 teáskanál cukor
1 ek dijoni mustár
3.5 dl tejföl
1.5 dl joghurt (natúr)
2 kis fej lilahagyma
- A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk (1-2 falatnyi), és bepácoljuk a joghurt, szójaszósz, lime keverékébe 3-4 órára (esetleg egy éjszakára), lefóliázva hűtőbe tesszük.
- A 3 tojást habosra keverjük, sózzuk, hozzákeverjük a burgonyapelyhet, a sört és a szezámmagot.
- Olajat forrósítunk, a húsról a pácot lecsöpögtetjük, lisztbe mártjuk, majd pedig a sörtésztába, és mindkét oldalát fedő alatt aranybarnára sütjük.
- A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük, meghámozzuk.
- Két tojássárgájából, 1 dl olajból majonézt keverünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot, mustárt, a tejfölt és a joghurtot, és folyamatos keverés mellett lágy krémmé keverjük.
- A burgonyát 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A lilahagymát keskeny szeletekre vágjuk, karikákra szedjük és az elkészült szószba keverjük.
- Hűtőben 1 óra alatt összeérleljük az ízeket.
Szójamentes
Tojásmentes
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes
Cukormentes
Fehérjeszegény