vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
Naturbit gluténmentes burgonyakeményítő
850 Ft
500 g
Összetevők: Burgonya
Recept: Tökös lepény
700 g közönséges tök (vajtök amerikai vagy sonkatök a neve, finomra reszelve)
300 g kandírozott narancshéj
12 db tojás
250 g nádcukor (barna)
290 g kókuszzsír
350 g liszt (finom)
1 kk szódabikarbóna
400 g burgonyakeményítő
300 g törökmogyoró (őrölt darált, pörkölt mogyoró)
200 g tortabevonó (csokoládé)
- A tököt lereszeljük, egy tálban a narancshéjjal elkeverjük.
- A tojásokat és a cukrot kézi keverővel jó habosra kikeverjük.
- Közben a kókuszzsírt mikrohullámú sütőben nagyon kis hőfokon (2) kb. 10 perc alatt megolvasztjuk. Előbb a folyékony olajat, majd a cukros tojást a narancsos tökhöz keverjük, azután óvatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával elvegyített lisztet, a mogyorót, majd a burgonyakeményítőt.
- A sütőt hőlégkeverő programon 190 C fokra előmelegítjük.Egy nagy tepsit vajjal kikenünk, a masszát beleöntjük és betoljuk a sütőbe. 15 perc múlva a sütő hőmérsékletét 170 C fokra, további 15 perc múlva 160 C fokra csökkentjük.
- A sütő hőmérsékletét a lepény színétől függően csökkentjük, ha szépen pirul. Fontos, hogy ne süljön sötétre.
- A sütőből kivéve kevés pihenés után, amíg a lepény meleg, az olvasztott bevonóval a tetejét bekenjük.
Szójamentes
Tojásmentes
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes
Cukormentes