Gluténmentes termékeink
Naturbit gluténmentes Csicseriborsóliszt 0,5kg
Készíthetünk belőle hummuszt, falafelt, köretet, stb.
Mentes: glutén, tej, tojás, szója, gabona. Rostban gazdag.
Tápérték 100 g-ban:
Energiatartalom: 1620,29kJ (387kcal)
Fehérje: 22,39 g
Szénhidrát: 57,82 g - ebből cukor: 10,85 g
Rost: 10,8 g
Zsír: 6,69 g - ebből telített zsírsav: 0,69 g
Só: 0,06 g
RECEPTÖTLETEK:
gyors CSICSERIBORSÓ FŐZELÉK vagy KRÉMLEVES (hasonló a sárgaborsóhoz az íze) 2 főre:
Hozzávalók és elkészítés:
- Tojás méretű hagyma összevágva, 1 ek. zsíron kicsit megpirítva,
- kevés Kolozsvári (vagy amilyen otthon van) szalonnakockával összesütve.
- Levesnek 2 (kb. 40 g), főzeléknek 3 evőkanál (kb. 60 g) Naturbit Csicseriborsó liszt, amit hozzáadunk a hagymához és folyamatos keverés mellett felengedjük 1/2 liter vízzel.
- Ízesítjük sóval, ha szükséges.
Gyors, finom ebéd bármilyen feltéttel pl. NATURBIT MAGYAROS vagy MEDITERRÁN FASÍRTTAL!
CSICSERI PITE - olasz recept- 4 főre Elkészítési idő 5 perc összeállítás, 30-35 perc sütés.
Hozzávalók:
- 2,5 csésze Naturbit Csicseriborsó liszt,
- 3,5 csésze hideg víz,
- jó ½ csésze oliva olaj,
- 1 teáskanál só (ízlés szerint),
- őrölt bors,
- friss rozmaring.
Elkészítés: A lisztet keverjük el a vízzel (híg folyós lesz!) és adjuk hozzá a fűszereket. Akkora tepsit vegyünk, amiben kb. 1 cm vastagon fog elterülni a tészta. A formába öntsük az oliva olaj nagyobb részét, öntsük bele a tésztát, majd a maradék olajjal locsoljuk meg a tetejét. Előmelegített max. hőfokú (250 °C vagy több) sütőben kb. 30 perc alatt süssük aranyszínűre.