vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
Barbara gluténmentes spagetti
1 150 Ft
200g
Összetevők: kukoricakeményítő, tojás, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit, étkezési sav: citromsav), szójaliszt, burgonyakeményítő, sűrítőanyag (guar gumi), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), növényi rost.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 1701 kJ /405 kcal
Fehérje: 9,9 g
Szénhidrát: 78,0 g
Zsír: 5,6 g
Recept:
spagetti pikánsan:
200 g spagetti
4 gerezd fokhagyma
3-4 szárított chili paprika
4 e-5 ek olívaolaj
víz
só
reszelt parmezán
- A vizet feltesszük forrni a spagetti kifőzéséhez, a sót csak forráskor dobjuk bele.
- A fokhagymát apróra vagdaljuk (még az apróbbnál is apróbbra, de nem préseljük!).
- A chiliket kicsit megdörzsölve kiszórjuk belőlük a magokat (azokat nem használjuk fel), és szintén nagyon apróra feldaraboljuk. A fotón szinte nem is látszik, hogy van benne egy kis piros..
- Az olajat beleöntjük egy akkora serpenyőbe, hogy később a spagetti is beleférjen.
- A spagettit beledobjuk a vízbe, annak 10 perc kell, tehát nyugodtan folytathatjuk azzal, hogy beledobjuk a fokhagymát és a chilit az olajba, és alacsony lángon szinte folyamatos kevergetés mellett 4 percig pirítjuk. Nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
- 4 perc elteltével elzárjuk a tüzet.
- Ha a spagetti megfőtt, leszűrjük, és ráborítjuk a fokhagymás-chilis olajra, és jól összeforgatjuk.
- Ízlés szerint reszelt parmezánnal szórhatjuk a tetejét, de anélkül is nagyon finom.
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes