vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
Barbara gluténmentes szarvacska tészta
1 150 Ft
200g
Összetevők: kukoricakeményítő, tojás, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit, étkezési sav: citromsav), szójaliszt, burgonyakeményítő, sűrítőanyag (guar gumi), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), növényi rost.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 1701 kJ /405 kcal
Fehérje: 9,9 g
Szénhidrát: 78,0 g
Zsír: 5,6 g
Recept:
sajtos sonkás szarvacska:
2 ek margarin (vagy vaj)
1 csapott ek liszt
2,5 dl tej
2 kockasajt
10 dkg trappista sajt
ételízesítő (vagy só)
bors
fél cs szarvacska tészta
10 dkg sonka
- A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük hidegvízzel, és egy pici olajat csurgatunk rá, hogy ne ragadjon össze.
- A margarint egy edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük lassú tűzön, nehogy odakapjon az alja.
- Felöntjük a tejjel, és továbbra is lassú tűzön főzzük pár percig, néha megkeverve.
- Ezután beletesszük a kockasajtokat, amiket apróbb darabokra vágtunk (Medve sajt a legjobb), majd lereszeljük a trappistát, és ezt is hozzáadjuk a szószhoz.
- Kevés ételízesítővel (vagy sóval) és nagyon kevés borssal ízesítjük.
- Ezután addig főzzük közepes lángon, folytonos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
- Félretesszük a kész szószt, és egy kevés olajon megpirítjuk a közepes méretűre vagdalt sonkaszeleteket.
- A végén a szószt és a sonkát összekeverjük a tésztával, melegen tálaljuk.
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes