vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
Barbara gluténmentes szélesmetélt
1 150 Ft
200g
Összetevők: kukoricakeményítő, tojás, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit, étkezési sav: citromsav), szójaliszt, burgonyakeményítő, sűrítőanyag (guar gumi), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), növényi rost.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 1701 kJ /405 kcal
Fehérje: 9,9 g
Szénhidrát: 78,0 g
Zsír: 5,6 g
Recept:
gombás tészta
hozzávalók / 4 adag
350 g tészta
50 dkg gomba
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl fehérbor (száraz)
2 ek olívaolaj
1 csokor petrezselyem
10 dkg parmezán sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
- A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd feldaraboljuk.
- Serpenyőben olívaolajon a gombát megpirítjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát. Pár percig sütjük még, vigyázva arra, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
- A gombát a fehérborral felöntjük, majd sűrű kevergetés mellett pár percig főzzük. Hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összefőzzük az alapanyagokat addig, amíg kicsit besűrűsödik a leve. Hozzátesszük az apróra vágott friss petrezselymet, és jól összekeverjük.
- Közben a tésztát sós vízben kifőzzük.
- A masszát összedolgozzuk a tésztával, és tálaláskor parmezánnal megszórjuk.
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes