vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
La Veneziane cérnametélt
1 050 Ft
Bio alapanyagokból készült termék 250g
Recept:
mákos vargabéles:
20 dkg cérnametélt
20 dkg mák (darált)
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (xilittel vagy eritrollal is helyettesíthető)
1.5 dl tej
4 db tojás
300 g joghurt (két kis pohár natúr joghurt)
fahéj ízlés szerint
1 citromból nyert citromhéj
1 citromból nyert citromlé
5 dkg vaj (folyósra olvasztva)
5 dkg mazsola (elhagyható)
- A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukorral és vaníliás cukorral elkevert mákot, összeforraljuk, ízesítjük a citromhéjjal és citromlével meg a fahéjjal, és ha szeretjük a mazsolát, akkor azt is teszünk bele. Félretesszük hűlni.
- Kifőzzük a cérnametéltet, hideg vízzel leöblítjük.
- Felverjük a tojásokat (nem kell szétválasztani), majd hozzáadjuk a joghurtokat és a mákos elegyet. Egyenletesen beleforgatjuk a cérnametéltet.
- Egy tepsit vagy sütőpapírral kibélelünk. Eloszlatjuk a mákos tésztakeveréket, majd a maradék többrétegű réteslappal betakarjuk, olvasztott vajat csurgatunk rá, és 170 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarnára nem pirul.
Tojásmentes
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes
Cukormentes