vissza a kínálathoz

Gluténmentes termékeink

La veneziane gluténmentes szélesmetélt (tagliatelle)

1 050 Ft

250g

Összetevők: Kukoricaliszt

Átlagos tápérték 100 grammban:
Energia: 345Kcal/1465KJ
Fehérje: 7,75g
Szénhidrát: 77,75g
Zsír: 0,71g

Recept:
pestós tészta spenóttal
2 ek olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma, lereszelve
4-5 nagy gerezd fokhagyma, áttörve
1 kk só
45 dkg darált sertéscomb

őrölt tarka bors
300 g mirelit spenót (paraj)
250 g feta sajt, felkockázva (lehet 2 csomag is)
2 cs szélesmetélt tészta
4 tk zöld pesto (házi vagy bolti, de jobb minőségű)
víz

napraforgó olaj

  1. A vöröshagymát  tisztítás után, lereszeljük, a fokhagymát pedig áttörjük. Az olívaolajat lábasba téve, ezen a kétféle hagymát és a pici sót, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, fehéredésig keverjük benne, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, főzzük kb. 20 percig.
  3. Beletesszük a spenótot, azzal is főzzük kb. 20 percig, szükség szerint ízesítjük, és a fedőt ne tegyük rá teljesen, hogy a spenót vizesebb része, elpárologhasson, jó sűrű sötétzöld szaftja lesz.
  4. Ha a hús kóstolásra finom, és megfőtt, ekkor tegyük bele a pestot, elkeverjük, összeforraljuk, és készen van, tálalható.
  5. Tésztafőzőbe vizet teszünk a tésztának főni, só és kevés napraforgó olajjal, amint forr, beletesszük a szélesmetéltet, és az előírás szerinti idő alatt megfőzzük, leszűrjük és tálalhatjuk.
  6. A parajos-pestos húst a tésztával tálaljuk, mindenki tányérjára tegyünk feta sajtot.
nosalty
Szójamentes Szójamentes
Tojásmentes Tojásmentes
Laktózmentes Laktózmentes
Tejmentes Tejmentes
Gluténmentes Gluténmentes
Cukormentes Cukormentes