Gluténmentes termékeink
Tóthék gluténmentes szarvacska
200g
Készült: kukoricaliszt, burgonyapehely, kukorica keményítő és víz felhasználásával.
Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban levő, kb tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük.
100 g termék tartalmaz:
Energia: 1452kJ (346kcal)
Fehérje: 4g
Szénhidrát: 77,0g
Zsír: 2,0g
OÉTI engdélyszám: szálastészták: 1187/D, aprótészta: 1188/D
Eltarthatóság: 2 év
Recept:
Húsos szarvacska
0.5 kg darált pulykahús
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
80 g paprikakrém (fél pirosarany)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
majoranna ízlés szerint
10 dkg konzerv paradicsom
0.5 kg szarvacska tészta
4 ek napraforgó olaj
ételízesítő ízlés szerint
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk.
Rátesszük a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig kevergetjük.
Rányomjuk a pirosaranyat, és jól átkeverjük.
Rátesszük a paradicsomkonzervet, és jól összeforgatjuk.
Kevés vizet öntünk alá, befűszerezzük, só, bors, majoranna, majd puhára pároljuk.
A szarvacska tésztát vegetás, forró sós vízben kifőzzük.
Leöblítjük, lecsepegtetjük, és a darált húsos raguhoz keverjük.
Jól összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
nosalty