vissza a kínálathoz
Gluténmentes termékeink
Naturbit kukoricakeményítő
790 Ft
500 g
Összetevők: Kukorica
Recept: almás tekercs
A töltelék:
3 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál napraforgó olaj
7 ek víz
700 g alma (megpucolva, vékony szeletekre vágva)
3 ek cukor
2 teáskanál fahéj
150 g mazsola
A tészta:
175 g liszt
1.2 kávéskanál só
3 csapott ek cukor
50 g vaj (hideg)
6 ek víz (jéghideg)
1 db tojásfehérje
1 ek porcukor
A töltelék:
- Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk az almát, cukrot, fahéjat, és ráöntünk egy evőkanál vizet.
- Főzzük kb. 15 percig, vagy amíg megpuhul.
- A kukoricakeményítőt összekeverjük 6 ek vízzel.
- A mazsolát az almához adjuk, és állandó kevergetés mellett hozzáönjük a keményítőt, ha látjuk, hogy sűrűsödik, levesszük a tűzről.
- Lehűtjük.
A tészta:
- Összekeverjük a liszttel a cukrot és a sót, hozzáadjuk a vajat nagyon kis darabokra vágva, és jól eldolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi szükséges, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
- Félretesszük 5 percet pihenni.
- Lisztezett deszkán 20×30 cm-re nyújtjuk. Rögtön átrakjuk egy darab sütőpapírra, és a hosszú felének egyik szélére, hosszában rápakoljuk a tölteléket.
- A sütőpapírral feltekerjük a tésztát, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a porcukorral. A sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire. A tetejét kissé bevágjuk ott, ahol majd szeletelni szeretnénk.
- 190 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg kissé barna nem lesz. Pihentessük fél órát, utána óvatosan szeletelve, porcukrozva tálaljuk.
Szójamentes
Tojásmentes
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes
Cukormentes