Gluténmentes termékeink
Tóthék gluténmentes szélesmetélt
200g
Készült: kukoricaliszt, burgonyapehely, kukorica keményítő és víz felhasználásával.
Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban levő, kb tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük.
100 g termék tartalmaz:
Energia: 1452kJ (346kcal)
Fehérje: 4g
Szénhidrát: 77,0g
Zsír: 2,0g
OÉTI engdélyszám: szálastészták: 1187/D, aprótészta: 1188/D
Eltarthatóság: 2 év
Recept:
spenótos tészta:
45 dkg spenót
30 dkg gépsonka
20 dkg krémsajt
25 dkg tészta (szélesmetélt)
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
5 dkg edami sajt (kevés)
A spenótot felengedjük.
A fokhagymát apróra vágjuk, és megolvasztott vajon egy serpenyőben kicsit megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
Pár perc párolás után a spenóthoz adjuk az előre felcsíkozott sonkát és a sajtkrémet.
Ezzel is felforraljuk, és félretesszük.
Megfőzzük a tésztát, leszűrés után a spenóthoz keverjük.
A keveréket egy kivajazott jénaiba (az enyém: 25 cm átmérős és 9 cm magas) halmozzuk.
A tetejére szórjuk a lereszelt sajtot (nem fontos az edami, lehet másféle is), és közepes lángon (gázsütő) addig sütjük, míg a teteje kis színt kap.
nosalty





