vissza a kínálathoz
Szójamentes
Tojásmentes
Laktózmentes
Tejmentes
Gluténmentes
Cukormentes
Gluténmentes termékeink
Tóthék gluténmentes tarhonya
450 Ft
200g
Készült: kukoricaliszt, burgonyapehely, kukorica keményítő és víz felhasználásával.
Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban levő, kb tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük.
100 g termék tartalmaz:
Energia: 1452kJ (346kcal)
Fehérje: 4g
Szénhidrát: 77,0g
Zsír: 2,0g
OÉTI engdélyszám: szálastészták: 1187/D, aprótészta: 1188/D
Eltarthatóság: 2 év
Recept:
lecsós tarhonya
1 kg sertéstarja (vagy sertéscomb csont nélkül)
1 nagy fej vöröshagyma
250 g paprika
500 g paradicsom
100 g tarhonya
2 gerezd fokhagyma
3 dkg kolbász (karikára vágva vagy füstölt szalonna)
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
- Mindent külön készítünk el, a lecsót, a tarhonyát és a húst is. A tarhonyát puhára főzzük, és félretesszük.
- A lecsóhoz a vöröshagymát kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Aki szereti, tehet hozzá egy pár karikára vágott kolbászt vagy egy kis szalonnát, hogy finom füstös íze legyen.
- Amikor a hagyma már üveges, beletesszük a paprikát, és azzal is továbbpároljuk, amikor már a paprika is megpuhult egy kicsit, mehet bele a paradicsom is.
- A húst kockákra vágjuk, és egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús teljesen meg nem puhult. Sózzuk, borsozzuk, de akár fűszerezhetjük is (ízlés szerint). A puhára párolt húst zsírjára sütjük. Amikor a hús szépen kipirosodott, fokhagymát aprítunk rá.
- Az elkészített lecsót, tarhonyát és húst összekeverjük.





